Door gebruik te maken van een ai chatbot, kun je mensen laten communiceren door middel van tekst of audio met de machine. Met de uiterst slimme software kun je binnen een website of app, een menselijke conversatie simuleren. Hierbij wordt alles ingezet om zo natuurlijk mogelijk over te komen bij de klanten, en niet vergeten om de menselijke intentie te kunnen begrijpen. De chatbots zijn in staat om op een natuurlijke manier een gesprek te voeren, en worden ze door training nog beter in het communiceren met klanten. 24 uur per dag zijn de chatbots beschikbaar, en ben je niet beperkt tot een klant per chatbot maar kunnen ze meerdere klanten tegelijk te woord staan. 

Ontwikkeling van een chatbot

De ontwikkeling van een ai chatbot kun je vergelijken met de ontwikkeling van een website of app, het ontwerp wordt bepaald tussen de interactie van de klant en de chatbot. De ontwerper van de chatbot bepaald voor een groot deel de persoonlijkheid van de chatbot, en de vragen die gesteld zullen worden aan de gebruikers. Het testen van de chatbot is een zeer belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling, dit om steeds een beter functionerende chatbot te krijgen. De chatbot heeft eigenlijk maar twee hoofdtaken, het begrijpen van de gebruiker en het produceren van een nuttig antwoord als oplossing. De oplossingen en antwoorden die de chatbot genereert worden gebruikt om problemen op te sporen.

Wat kan een chatbot binnen jouw bedrijf doen?

Een ai chatbot kun je binnen je bedrijf inzetten als klantenservice, veelgestelde vragen kunnen op deze manier worden beantwoord. Ook kan de bot ingezet worden bij marketing activiteiten, de chatbot is in staat om nieuwe producten aan te bevelen aan de hand van de antwoorden van de klant. Ook is het mogelijk om een chatbot verkopen te laten doen, een tevredenheidsonderzoek met medewerkers kunnen de robots ook uitstekend. De productiviteit en tevredenheid wordt op deze manier gemeten.