Een abonnement afsluiten is vaak snel gedaan. Met een paar clicks of een kort gesprek op straat heb je al een nieuw abonnement afgesloten. We hebben tegenwoordig voor alles een abonnement nodig. Elektra, telefoon, internet, sport een krant, bedenk het maar zo gek. Dit kan een impulsaankoop geweest zijn of misschien heb je er juist heel lang over nagedacht voordat je het afsloot. Dit kan maandelijks hoog in de kosten lopen, en soms zit je er ook een jaar aan vast. Wat voor abonnement het ook is, het is begrijpelijk dat je naar verloop van tijd je interesse in het abonnement verliest. Soms zit je aan een jaar contract vast en soms weet je eigenlijk niet goed waarvoor je hebt getekend. Een beetje hulp bij het opzeggen van je abonnement is vaak wel prettig.

Online opzeggen

Je kunt online gemakkelijk je abonnement opzeggen. Via een standaard opzegbrief wordt het contract voor jou beëindigd. Dit neemt voor jou veel werk uit handen. Door je abonnement online op te zeggen, ontwijk je de verkooptrucs van de telefonische medewerkers. Dit wordt vaak als onprettig ervaren en dat is begrijpelijk. Het is des te efficiënter om je abonnement online op te zeggen. Met een paar clicks is het in orde gemaakt. Ook is het abonnement op deze manier schriftelijk beëindigd en dat is ook wel zo netjes.  

 

Hulp bij het opzeggen

Je kunt in principe elk abonnement opzeggen via 123opzeggen.nl. Door het invullen van de aangegeven vakjes kun jij elk abonnement online of met de post opzeggen. Je maakt samen met 123opzeggen.nl een brief waar alles in staat omschreven om je abonnement of lidmaatschap succesvol te stoppen. Je kunt je brief downloaden en uitprinten of online opslaan en per email versturen. Als je het prettig vindt kun je het contact ook helemaal uit handen geven, in dat geval zal 123opzeggen voor jou de brief verzenden. Dit hoeft dus helemaal niet veel werk te zijn. Als je al een langere periode nadenkt over het beëindigen van je deelname maar het een opgave voor je is om te bellen dan is het echt een uitkomst om dit online te regelen. Je bespaart een hoop geld door je maandelijkse kosten te beperken, wacht er daarom vooral niet te lang mee. Ook als je een beter abonnement hebt gezien bij de concurrent is het de moeite waard om je oude contract bijtijds stop te zetten.